Американскиот Универзитет во Бугарија организира натпревар за ученици од 3-та година средно училиште

АУБГ натпреварот е за средношколкци кои учат трета година во средните училишта во Бугарија и земјите-соседи на Бугарија. 

Јавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште“

Министерството за образование и наука распишува јавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште”

Конкурс за доделување на наградата “Гоце Делчев” во 2018 година

ОДБОРОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ  НА НАГРАДАТА “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”
распишува конкурс за доделување на наградата  “Гоце Делчев” во 2018 година Со наградата “Гоце Делчев” се оддава општествено признание  за особено значајно остварување во сите области од науката од интерес на Република Македонија.

Повик за млади истражувачи во областите млади, образование, социјални и политички прашања

Младински образовен форум (МОФ) отвора повик за млади истражувачи во склоп на Проектот за образовни центри за советување и алумни стипендисти на Фондации Отворено општество (ФОО).

Медицински факултет при УКИМ објавува конкурс за прием на кандидати за доедукација

Медицински факултет при УКИМ објавува конкурс за прием на кандидати за доедукација на здравствени работници избрани лекари по семејна медицина за 3, 6, 9 и 12 месеци.

Конкурс за аналитичар и администратор во „PayPal“, Сингапур

“PayPal” објавува конкурс за аналитичар и администратор кои ќе имаат водечка улога во спроведувањето на истражувањата и подготовката на извештаи за развојните регулативи и политики кои се однесуваат на бизнисот на PayPal во дигиталните плаќања и Fintech.

„Предизвик за млади истражувачи” - Јавен повик за поттикнување на креативното размислување кај младите

Министерката за образование и наука д-р Рената Дескоска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски, го презентираа Јавниот повик за финансирање на научно-истражувачки проекти во основните и средните училишта „Предизвик за млади истражувачи“. 

Конкурс „Небрегово” за текстови за монографијата „Како го читам Конески“

Фондацијата за македонски јазик “Небрегово” распишува конкурс за испраќање текстови за монографијата „Како го читам Конески“, како дел од едицијата „Македонски збор“.