Започна најголемиот детски ликовен конкурс на Ладна.

 

Главната награда е патување во Дизниленд, а темата е - "Крај вода одмaрам и цртам". Цртежите заедно со податоците за вашето дете (име и презиме, датум на раѓање, адреса и телефонски број) испратете ги на адреса - Ул. "1732" бр. 2, 1000 Скопје најдоцна до 04.05.2018.

Цртежите можат да бидат во која било техника, а натпреварувањето ќе се одвива во две категории: деца на возраст од 4 до 7 години и од 7 до 10 години.

Целта на овој ликовен конкурс е поттикнување на креативноста кај децата, поттикнување на интересот на децата за ликовната уметност, подигање на свеста за значењето на водата, за целата природа, вклучувајќи го и значењето и важноста на развојот на умствените способности на децата и промовирање на брендот Ладна.

Детскиот ликовен конкурс ќе се организира и ќе се спроведува на целата територија на Република Македонија.

Во детскиот ликовен конкурс право на учество имаат сите кои се државјани на Република Македонија на возраст од 4 до 10 години. Право на учество во детскиот ликовен конкурс немаат децата на вработените во Магрони ДОО Скопје, и децата на вработените во маркетинг агенцијата Публицис. Детските цртежи на тема “Крај вода одмарам и цртам” заедно со податоците за детето:

-Име и презиме,

-Датум на раѓање,

-Адреса и

-Контакт телефон

Ќе се испраќаат на адреса ул. 1732 бр. 2 Скопје со назнака “За Ладна ликовен конкурс”. Секој цртеж ќе биде индивидуален, односно нацртан од страна на едно дете, а не од група на деца. Може да учествуваат цртежи во која било техника, форма и големина. Едно дете може да испраќа повеќе цртежи. Цртежите ќе ги оценува тричлено стручно жири. Натпреварувањето ќе биде  во две категории: деца на возраст од 4 до 7 години – родени во периодот од 05.05.2011 до 04.05.2014 и деца на возраст од 7 до 10 години родени во периодот од 05.05.2008 до 04.05.2011 година. Правото на сопственост на сите испратени цртежи го задржува Магрони ДОО Скопје. 

Повеќе информации за условите и правилата може да најдете на следниот линк.

Leave a comment