Проучувањето на јазикот, општеството и културата е основното знаење кое ги воведува луѓето во разбирањето на однесувањето на луѓето, човештвото и општеството во целина.

За да се исполни потребата за унапредување на знаењето за јазикот и културата, AUT доделува стипендии со цел да ги поттикне младите луѓе од целиот свет да аплицираат за оваа постдипломска студија од областа на наставата по јазик или применета јазична студија.

Каде: Окленд Универзитет за технологија, Нов Зеланд (Auckland University of Technology, New Zaeland)

Кој: домашни и меѓународни кандидати

Вредност на стипендија: 8.000 американски долари за школарина. Магистерските студии се една година.

Степен: магистер за применети јазични студии / магистер на професионални јазични студии

Кој може да аплицира:

Мора да бидат нови, редовни студенти кои се запишуваат на професионални јазични студии или применети јазични студии на Универзитетот; мора да ги исполнуваат условите за прием на Универзитетот; мора да имаат постигнато одличен успех во текот на додипломските студии

Како да аплицирате:

Апликантите за стипендии мора да ја пополнат Online апликацијата за стипендии за која ќе биде достапна од септември оваа година. Ве молиме најдете ја врската до онлајн апликацијата кога апликацијата е отворена:

Детална страница за стипендии.

Во оваа онлајн апликација, апликантите мора да ги постават следните документи:

-Кратка биографија (не повеќе од две страници)

-Официјални академски записници за секоја студија завршена во која било институција, освен AUT.

-Две препораки кои се однесуваат на применетиот јазик / јазично потекло на кандидатот, како и нивните општи академски перформанси и потенцијал.

Краен рок: 14 ноември, 2018 (Апликација отворена од септември оваа година)

 

Официјална веб страна

Leave a comment