Актуелни Информации (55)

Покана за учество на вебинар „Младинско информативни методи за работа со млади во ситуација на НЕЕТ “

Коалиција на младински организации СЕГА Ве поканува да учествувате на вебинар на тема „Младинско информативни методи за работа со млади во ситуација на НЕЕТ“.

ПОВИК ЗА ЧЛЕНОВИ НА УПРАВЕН ОДБОР НА МЛАДИТЕ МОЖАТ

Младите можат распишува повик за членови на Управен одбор на Младите можат, управно тело на организацијата.

Практични обуки за студенти

Академик продолжува да организира практични обуки со цел да им помогне на студентите по право да го надградат академското знаење и да им овозможи да се стекнат со практични вештини, со што ќе имаат подобра почетна позиција на пазарот на трудот.

Повик за аплицирање за „Програмата Креативна Европа – Потпрограма Култура“ за 2019 година

Министерството за култура на Република Македонија ја информира јавноста дека Извршната агенција за образование, аудиовизуелна дејност и култура при Европската Комисија го објави повикот за аплицирање за „Програмата Креативна Европа – Потпрограма Култура“, категорија „Проекти за соработка“ за 2019 година.

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА НАЦИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА КРЕИРАЊЕ НА ПОЗИЦИСКИ ДОКУМЕНТ СО ПРЕПОРАКИ ЗА ПОДОБРА ИНТЕГРАЦИЈА НА НЕЕТ ГРУПАТА НА МЛАДИ

Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува проектот „Интеграција на НЕЕТ групата на млади“. Проектот се спроведува со поддршка од Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност, преку програмата Еразмус+ Клучна Акција 3 (Структурен дијалог).

Фондација Commonwealth - асистент за угостителство и логистика

Фондацијата Commonwealth е една од најефективните и влијателни државни тинк-тенкови во земјата. Со тимот на политички аналитичари и експерти за комуникација, оваа фондација ги трансформира идеите на слободниот пазар во јавните политики, така што сите Пенсилвани можат да процветаат.

Повик за ЕВС волонтер во Италија

Младински Совет Прилеп објавува повик за еден волонтер на ЕВС проект во Италија.

Повторен конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Македонија за студиската 2018/2019 година

Повторен конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Македонија за студиската 2018/2019 година