Актуелни Информации (94)

Меѓународни стипендии за додипломски и постдипломски студии во Англија

За претстојната академска година, Универзитетот во Камбрија (University of Cumbria)  дава бројни делумни стипендии за странски студенти кои аплицираат за Програмата за додипломски и последипломски студии на Универзитетот.

Онлајн курс за мода од Музејот за современа уметност во Њујорк, САД

Меѓу сите предмети кои се дизајнираат, дизајнирањето на нашата облека е најстарото  и интимно нешто кое се дизајнира.

Македонски Маркетинг: The Future

Иднината на маркетингот е тука, дали сте спремни?

Creative Hub со задоволство Ве поканува на еднодневен настан посветен на иднината на маркетингот и креирањето на иновативни визуелни содржини како дел од неа.

Конкурс за Д-Фестивал 2018: Редефинирај го плоштарт под мотото: „WONDER IN WONDERLAND“

Срцето на случувањата на фестивалот е плоштарт зоната. Тоа е место каде посетителите го поминуваат најдолгиот дел од времето во текот на денот, место каде започнуваат нови пријателства, се водат дебати на различни теми, се ужива под сенка, се играат разни игри, се прикажуваат филмови, се одржуваат работилници, место каде чудата се случуваат.

Летна балетска школа на Bullfrogs

Оваа година во текот на месец јуни и јули ќе се одржи петтата по ред Булфрогс летна балетска школа во Охрид, Македонија. Летната балетска школа е за наменета за сите деца и млади вљубеници во танцот.

Семинар: „Современи методи и алатки при работа со учениците со дислексија и дискалкулија“

Семинар: „Современи методи и алатки при работа со учениците со дислексија и дискалкулија“

По одржани 15 едукативно информативни семинари на ваше барање со задоволство ви го најавуваме семинарот “Современи методи и алатки при работа со учениците со дислексија и дискалкулија”

International Water Centre стипендии за меѓународни студенти во Австралија

IWC стипендиите се доделуваат за постдипломски студии.

Работилница: „Развој на самодовербата низ гешталтистички пристап“

Проблемот со самодовербата вообичаено потекнува од погрешните концепти за самодоверба кои луѓето ги создале во текот на своето растење и кои настојуваат да ги постигнат, но најчесто неуспешно.