Итен повик за волонтер на одобрен ЕВС проект во Литванија!

Ви објавуваме ИТЕН  повик за еден ЕВС волонтер на проект во Литванија, со времетраење од 9 месеци (25.03.2018 – 09.12.2018) во културен и информативен центар, кој е дел од национална библиотека( ŠIAULIAI P.Višioskis Public Library:) во Шиаулиај, Литванија.

Отворен е ЕВС повик за Бари, Италија

Организацијата Modo Loro објавува ЕВС повик за 2 волонтери на возраст меѓу 18-30 години, во Putignano, Бари, Италија.

Отворен ЕВС повик за Павија, Италија

Организацијата Guardavanti: per il future dei bambini, објавува ЕВС повик за 2 волонтери во Villanterio, Павија, Италија.

Отворен ЕВС повик за MNE радио во Франција

MNE е локална радио станица која емитува програма онлјан и на фм фрекфенција во Mulhouse, Франција.

Зошто е корисно да се биде волонтер? Пријавете се!

 

Eвропски Волонтерски Сервис- ЕВС има за цел да поддржува реализација на неформални образовни проекти кои овозможуваат: подобра мобилност, можност за меѓу-културно учење, активна социјална партиципација, личен и професионален развој, можност на младите луѓе да се запознаат со европските вредности, како солидарност, различност и еднаквост со младите луѓе од цела Европа. 

ЕВС им овозможува на младите луѓе да вршат волонтерска служба за период од 12 месеци во земја различна од земјата во која престојуваат.

Целта на Европски Волонтерски Сервис е да се развие солидарност и да се промовира активно граѓанство и взаемно разбирање помеѓу младите луѓе.

Да се биде волонтер не е обврска, тоа е чест.

Да се биде ЕВС волонтер значи и да патуваш, да запознаваш нови луѓе.