Еднаква моќ на жените. Како да ја промениме состојбата?

Онлајн конференција за родова еднаквост во економијата. Најдобри практики, најнови трендови, сподели искуства, поврзи се. Учеството не се наплаќа.

Kонференција: „Препознавање на потребите на групата на млади во НЕЕТ ситуација, преку политики за млади и младинско информирање“

Коалиција на младински организации СЕГА има за чест да Ве покани за учество на Конференција „Препознавање на потребите на групата на млади во НЕЕТ ситуација, преку политики за млади и младинско информирање“.

Одржување на битолски хакатон – Биталон

Факултетот за информатички и комуникациски технологии, ќе биде ко-организатор на битолскиот хакатон – Биталон. Биталонот се организира под покровителство на Министерството за надворешни работи на Израел и Министерството за информатичко општество и администрација на Република Македонија.

Меѓународни летни школи за 2018 година

Техничкиот Универзитет во Острава, Република Чешка, нуди летни школи за 2018 година.

„Трезор Кидс“ Кавадарци ја подготвува третата хуманитарна новогодишна акција

Со новогодишна хуманитарна акција која стана традиционална благодарение на кафе игротеката „Трезор“ од Кавадарци и сите деца и родители кои низ годините наназад станаа нивни големи пријатели и годинава ќе бидат помогнати оние на кои за време на празниците им е недостига внимание и родителска љубов.