Фондацијата „Конрад Аденауер“ доделува стипендии

Фондацијата Конрад Аденауер, водена и посветена од принципите на првиот Федерален канцелар на Германија, е политичка фондација која оперира со два образовни центри и 21 образовна институција во Германија. Глобално, нашите претставништва имплементираат над 200 проекти во повеќе од 120 земји ширум светот. Седиштето на фондацијата е лоцирано во Берлин и во Свети Августин близу Бон.

Академијата Дому објавува конкурс за стипендии на постдипломски студии

Академијата Дому во Милано, во обид да ги инспирира младите таленти, објави конкурс со грант од 3 парцијални стипендии кои покриваат 60%, 50% и 40% од вкупната школарина и 2 специјални делумни стипендии кои покриваат 20% школарина за 12 програми.

Стипендии за студирање на Универзитетот "АДА" во Република Азербејџан во учебната 2018/2019

Ако барате динамична и разнолика средина за учење, АДА Универзитетот е вистинското место за да ги остварите вашите академски соништа. Ние нудиме модерен пристап во образованието, прилагоден на потребите, предностите и интересите на учениците. Овде ќе добиете шанса да соработувате со истакнати професори и работници во извонредна средина за учење. Ние нудиме различни степени програми кои ги ставаат студентите во центарот на учење.

Стипендии за студенти на редовни, магистерски и докторски студии во Р. Словачка

Конкурс за доделување на стипендии во времетраење од 30 (триесет) месеци за студиско усовршување на студенти на редовни, магистерски и докторски студии во Република Словачка.

Стипендии за академски студии од трет циклус во странство за академската 2018/2019

Министерството за образование и наука за академската 2018/2019 година ќе додели стипендии за академски студии од трет циклус за студенти примени на академски студии од трет циклус, на еден од првите десет рангирани универзитети од сите области, односно на еден од првите сто рангирани универзитети на последната објавена листа на Центарот за универзитети од светска класа при Шангајскиот Џио Тонг универзитет од областа на техничките науки, архитектурата, градежништвото, математиката, меѓународното право, економијата и финансиите, физиката, биологијата, хемијата и генетиката.

Стипендии за академски студии од втор циклус во странство за академската 2018/2019

Министерството за образование и наука за академската 2018/2019 година ќе додели стипендии за академски студии од втор циклус во странство за студенти примени на академски студии од втор циклус на еден од првите десет рангирани универзитети од сите области, односно на еден од првите сто рангирани универзитети на последната објавена листа на Центарот за универзитети од светска класа при Шангајскиот Џио Тонг универзитет од областа на техничките науки, архитектурата, градежништвото, математиката, меѓународното право, економијата и финасиите, физиката, биологијата, хемијата и генетиката.

Стипендии за прв циклус студии на првите сто рангирани универзитети

Министерството за образование и наука за академската 2018/2019 година ќе додели стипендии за академски студии од прв циклус во странство за студенти примени на академски студии од прв циклус на еден од првите десет рангирани универзитети од сите области, односно на еден од првите сто рангирани универзитети од областа на техничките науки, архитектурата, градежништвото, математиката, меѓународното право, економијата и финасиите, физиката, биологијата, хемијата и генетиката, согласно последната објавена листа на Центарот за универзитети од светска класа при Шангајскиот Џио Тонг универзитет.

Стипендии за додипломски студии на Duke Универзитетот во САД

Duke Универзитетот во САд нуди стипендии на меѓународни студенти за додипломски студии.