За претстојната академска година, Универзитетот во Камбрија (University of Cumbria)  дава бројни делумни стипендии за странски студенти кои аплицираат за Програмата за додипломски и последипломски студии на Универзитетот.

 

Оваа стипендија ќе се додели на основа за заслуги за извонредни академски постигнувања, оценета во согласност со условите за меѓународни стипендии.

Каде: Универзитетот во Камбрија, Англија

Националност: меѓународни кандидати

Степенна програма: Додипломски и постдипломски студии

Вредност на стипендијата:

Додипломци: 50% од трошоците за школарина за првата година

Постдипломци: 50% од целосната школарина.

Достапни области за студии: Бизнис, креативни уметности, право, наука, литература, спорт, и општествени науки.

Кој може да аплицира:

-ученици од која било националност со одлични академски резултати или барем да ги достигнат барањата за стипендии

-да бидат во можност да се издржуваат за време на периодот на стипендија бидејќи оваа програма е делумна стипендија.

- да аплицираат за квалификуван курс обезбеден со оваа стипендија.

Како да аплицирате:

За да аплицирате за оваа стипендија, мора да поднесете Апликација преку електронска пошта на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Ве молиме најдете го документ во формуларот за апликација тука: Формулар за аплицирање

За понатамошни информации за терминот и условот за стипендија, како и за повеќе стипендии од Универзитетот, посетете ја оваа веб-страница.

Краен рок за аплицирање: 13-ти јули 2018 година.

Leave a comment