ИНФО ЛАБ (285)

Премиера „Авантурите на Пинокио“

Во недела, на 23 декември 2018 година со почеток во 12 часот, во просториите на театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, премиерно ќе се одржи претставата „Авантурите на Пинокио“.

Листа на дежурни аптеки за месец ДЕКЕМВРИ 2018 година

ФЗОМ-Листа на дежурни аптеки за месец ДЕКЕМВРИ 2018 година.

Четворица прилепчани за 19 часа се искачија со трчање на 23 врвови на Баба повисоки од 2.000 метри

Прилепчанецот Александар Стојкоски, придружуван од уште други 3 прилепчани, Александар Еленин, Филип Туманоски и Антонио Каранфилоски направија неверојатен потфат во планинското трчање во Македонија искачувајќи се на 23 врвови на Баба планина повисоки од 2.000 метри за само 19 часа, притоа поминувајќи 85 км. Целата дестинација ја трчал Стојкоски, чија што била и првичната идеја за овој проект насловен како „Баба 2К“, додека другите трчале само делови од рутата. Подготовките траеле околу 3 недели, a дел од рутата се трчалa и ноќе.

Хуманитарен Концерт - "Прилеп За Сара"

Во среда, 31октомври, со почеток во 19 часот ќе се одржи хуманитарен концерт за Сара.

Пијано рецитал - Арда Мустафаоглу

Во петок, 26 октомври 2018 година со почеток од 19 часот, при ликовниот салон на НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, ќе се одржи Пијано рецитал - Арда Мустафаоглу.

Куклена претстава „Силјан Штркот“

Во недела, 28 октомври 2018 година, со почеток во 11 часот и со реприза во 13 часот, во кино Мис Стон во Прилеп, ќе се емитува куклената претстава „Силјан Штркот“.

Проекција на куси филмови – MакеДокс

На 26 октомври во 19 и 30, во кино Мис Стон во Прилеп ќе се одржи проекција на куси филмови – МакеДокс. Ќе бидат преоктирани пет куси филмови. Два од студентите на ФДУ и три од програмата Доконикулци ) на МАКЕДОКС.

Ретроспективна изложба од Коста Клифов

Од 26ти октомври од 18 и 30 часот до 7ми ноември, во ликовната галерија при НУЦК „Марко Цепенков“ Прилеп ќе биде отворена Ретроспективна изложба од Коста Клифов.