ИНФО СЕГА (247)

Одржани три презентации за промоција на ЕВС и Еразмус+ програмата во СОУ „Ѓорче Петров“

На 12.03.2018 (понеделник) и 14.03.2018 (среда) во СОУ "Ѓорче Петров" во Прилеп, Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА заедно со ЕВС волонтерите, одржа три презентации за Промоција на ЕВС и Еразмус+ програмата пред учениците од четврта година.

Повторно одбележан 21-ви февруари, „Меѓународниот ден на мајчиниот јазик“

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, тимот на ИНФО СЕГА Прилеп по шести пат објави конкурс заедно во соработка со СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп.

Повторно одржана промоција за ЕВС волонтирање во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп

На ден 05.03.2018 (понеделник) во СОУ Гимназија "Мирче Ацев" во Прилеп, Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА одржа презентација за Промоција на ЕВС и Еразмус+ програмата  пред учениците од четврта година.

Промоција на ЕВС волонтирање во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп

На 19-ти и 26-ти февруари 2018 година, во СОУ Гимназија "Мирче Ацев" во Прилеп, Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА започна со презентации за Промоција на ЕВС и Еразмус+ програмата пред учениците од четврта година.

Во Струга се одржува обука за младински работници

На 20ти февруари 2018 година во Струга започна обука за обучувачи на тема “First step to become a youth worker” организирана од Коалиција на младински организации СЕГА во партнерство со организацијата Maison Pour Tous Leo Lagrange од Франција.

 

Регионална конференција на тема „Младинската работа во борба со насилниот екстремизам“

Претставници на Коалиција на младински организации СЕГА и Младинските Информативни Центри „ИНФО СЕГА“ од Кавадарци и Прилеп учествуваа на регионална конференција на тема „Младинската работа во борба со насилниот екстремизам“ која се одржа 15 и 16 февруари во Подгорица, Црна Гора.

 

Одржана креативна работилница во ООУ „Гоце Делчев“ – Прилеп

По повод денот на вљубените, 14-ти февруари, волонтерите и тимот на Младинскиот Информативен и Советодавен Центар – Инфо СЕГА и Младински Совет Прилеп, одржаа работилница во ООУ „Гоце Делчев“.