Новости (248)

Запозна три дневна обука „Прв чекор да станеш активен млад човек - Механизми за младински учество во процес на донесување на одлуки„

Денес во Дојран започна обуката „Прв чекор да станеш активен млад човек – Механизми за младинско учество во процесите на донесување одлуки“ како дел од „Локален фонд за млади“.

Коалиција СЕГА беше гостин на GLOW & YMLP камповите организирани од ИМКА Битола

Kоалиција на младински организации СЕГА учествуваше на двата GLOW и YMLP кампови, кои се едни од најистакнатите младински лидерски кампови во Македонија.

Реализирана обука за Финансиско работење

Во рамки на проектот „Застапување на Граѓанските Организации за активно младинско учество“ на 20 јули 2018 година, Коалиција на младински организации СЕГА ја реализира обуката на тема „Финансиско работење“ во просториите на Коалиција СЕГА.

Реализирана обука за Раководење на проектен циклус

Во рамки на проектот „Застапување на Граѓанските Организации за активно младинско учество“ Коалиција на младински организации СЕГА во период од 10 и 11 јули 2018 година ја реализира обуката на тема „Раководење на Проектен циклус“ во просториите на Коалиција СЕГА. 

Коалиција СЕГА одржа Панел дискусија на тема „Младите и медиумите“

Младите не се доволно застапени во националните медиуми. Тие, главно, се информираат од социјалните мрежи, а помалку од телевизијата, радиото и печатените медиуми. Ова беше констатирано на Панел-дискусијата „Младите и медиумите“, која се одржа на 22.06.2018 година, во просториите на Европски универзитет РМ во организација на Kоалиција на младински организации СЕГА во рамки на Неделата на граѓански организации поддржана од УСАИД.

Реализирана обука за Застапување и лобирање и Обука за Структурен Дијалог и подготовка на позициски документи

Во рамки на проектот „Застапување на Граѓанските Организации за активно младинско учество“ Коалиција на младински организации СЕГА во период од 31.05.2018 година до 03.06.2018 година ја реализира обуката на тема „Застапување и лобирање и Обука за Структурен Дијалог и подготовка на позициски документи“ во хотел Амбиент во Струга.

Посета на волонтери од Волонтерски Центар Скопје

На ден 01.06.2018 година (петок) во просториите на Младински Информативен и Советодавен Центар - ИНФО СЕГА и Младински Совет Прилеп, бевме почестени со присуството на волонтерите од нашата партнер организација - Волонтерски Центар Скопје. Паулина и Антоин беа нашите гости - посетители кои со задоволство ги запознавме со нашите капацитети, нашите простории, волонтерите кои се дел од нашиот центар, со активностите кои ги реализираме секојдневно и нашите досегашни проекти.

Во Кавадарци се одржа инфо ден за кампањата „365 работнички права за млади“

На ден 28.05.2018 на градскиот плоштад во Кавадарци се одржа првиот ИНФО ДЕН за кампањата „365 работнички права за млади“.
Оваа кампања се спроведува од 01-ви јануари 2018 и ќе трае во текот на цела година.