Корисни Информации (238)

Во четврток, промоција на Романот на годината “Одбројување“ на Фросина Пармаковска

Утре, со почеток од 13 часот, во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци ќе се одржи промоција на Романот на годината “Одбројување“ на Фросина Пармаковска.

Сонцето дозволи да биде допрено на крајот од АлШар 2018

Трета година по ред, тиквешките точакџии заедно со сите свои пријатели, соработници, партнери и спонзори, не само што беа одлични организатори, приредувајќи одлична програма и бројни активности, награди и забава, туку ја презентираа во целост кавадаречката гостопримливост, нешто што со векови е белег на кавадарчани.

Вечерва, годишен концерт на балетското студио „Венус“

По повод завршувањето на уште една и повеќе од успешна година и уште една танцова сезона која ја одбележаа бројни награди и признанија, балетското студио „Венус“ Ве поканува да присутствувате на традиционалните годишни концерти!

Пред нас, промоција на стрип едиција и ликовна изложба на Илина Арсова

Последните два работни дена од оваа недела ни носат два интересни настани во Галеријата при Домот на културата „Иван Мазов - Климе“ Кавадарци.

Во сабота, прва ноќна градска трка по улиците на Кавадарци

Во организација на Меридијан Атлетик Кавадарци и Општина Кавадарци, во сабота, 9 јуни, ќе се оддржи првата ноќна градска трка по градските улици.

Овој петок започнува „Алшар 2018“

Македонија е подготвена за новата Алшар авантура, која и годинава, освен централните настани, ќе донесе и голема забава во фестивалската кампинг зона, лоцирана во живописното село Мрежичко.

Комедии од Чехов

Театарот „Чин 4 Сцена 5“ ја претставува завршната претстава на големата група при училиштето за театар.