Образование (3)

Професии во Македонија за кои има најмногу слободни работни места

На македонскиот пазар на труд најмногу работници се бараат во секторот за административни и помошни услужни дејности и изнесува 2.72%

Како да ги мотивирате децата да добијаат најдобро образование?

Секој од нас во одреден момент од детството се соочил со оваа ситуација: се враќате од училиште, го оставате ранецот, а вашиот татко ве прашува: „Дали денес доби некоја добра оценка?“ Но, вие како дете некогаш не сте биле расположени да одговарате на ова прашање по напорниот ден од наставата и се што посакувате е малку да се одморите. Но, ова прашање кажува дека родителите се загрижени за тоа како напредувате на училиште, тие се навистина заинтересирани и посветени да ви помогнат да ги постигните најдобрите резултати. Во продолжение им нудиме совети на родителите од акаменскиот ментор и тренер, Луси Парсонс, како да им помогнат на своите деца да го добијат најдоброто можно образование:

 

Образование

Зошто е важно образованието?