Култура (27)

Репертоар на театарот „Војдан Чернодрински“ за месец јануари

Во театарот „Војдан Чернодрински“ ќе се прикажуваат претставите „Клетници“, „Ништо без Трифолио“, и „Хроника на еден сон“.

Изложба на Драган Верговски Алпи во Прилеп

Во среда, 27 декември 2017г. во 12.00 часот во галеријата „Борко Лазески“ во ЦК „Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложбата „Ликовни записи, акрил, мотиви, од река „Црна“ – „Вардар“ и “ Стоби“ од Драган Верговски – Алпи.

Изложба „ТИ“ од Мирјана Крстева Масеетти

„ТИ“ е тематската изложба од Мирјана Крстева Массетти отворена во ликовната галерија на ЦК„Марко Цепенков“.

„Клетници“ од Виктор Иго премиерно во театарот Војдан Чернодрински

Во театарот „Војдан Чернодрински“ се интензивираат подготовките на претставата „Клетници“ од Виктор Иго, во режија на Мартин Кочовски, што премиерно ќе биде прикажана идната недела.

Успешно спроведени Драмски Вечери на СОУ Ѓорче Петров

По иницијатива на Драмската секција на СОУ „Ѓорче Петров“, училишната младинска организација и институцијата Дете – правобранител на 15 декември 2017 година , веќе традиционално по вторпат, се одржа Драмската вечер.

Гимназиската претстава напролет на фестивал во Италија

Со претставата „La Linea“ по текст и во режија на професорот Маринко Шлакески, гимназијалците во мај ќе учествуваат на театарскиот фестивал во Болоња, Италија.

“Безимениот” – Нов роман на Петар Петрески

Продолжувајќи го богатото творештво, писателот Петар Петрески го издаде новиот роман, „Безимениот“.

Перформанс на “Зодијак” под ведро небо

 Танцовото студио Зодијак на две локации во центарот со перформанс го одбележа годишниот концерт како завршна манифестација за годинава.