Забава (181)

Како ќе изгледа светот ако Земјата се врти во спротивна насока?

Дали некогаш сте се запрашале дали работите би биле различни кога нашата планета би се вртела во спротивна насока?

Идентификувани 538 гени поврзани со интелигенција

Човечката интелигенција во голема мера зависи од условите во кои смерастеле. Децата кои се доброхранети и растат во релативно незагадени услови во просек постигнуваат подобри резултати од оние кои не се.

Како Фејсбук и Инстаграм нè прават зависници

Зависноста од паметните телефони не е нова работа и сите сме свесни дека премногу сметаме на нив. Телефонот веќе не е само средство за работа и комуникација, туку речиси е и главен забавувач, „утешител“...

Што ако целиот мраз на светот се стопи?

Што ако климатските промени го стопат мразот преку ноќ?

Пет интересни и препознатливи изреки од Донатела Версаче

Донатела Франческа Версаче е италијански моден дизајнер и актуелен потпретседател на групата Версаче, како и нејзин главен дизајнер.  Ви издвојуваме само пет од многубројните интересни и препознатливи изреки кои се поврзани со нејзината професија 

20 интересни факти за Меѓународната вселенска станица

Меѓународната вселенска станица, или ISS за кратко (InternationaI Space Station, ISS) е заеднички проект на изградба на орбитална вселенска станица на шест вселенски агенции од САД, Русија, Јапонија, Канада, Бразил и Европската Унија.

Safe flame: Технологија која ја претвора водата во оган

SafeFlame е името на еден истражувачки проект финансиран од Европската унија, што буквално ја претвора водата во оган.

Како се создава Аурора Бореалис?

Аурора бореалис, или поларната светлинашто се шири над небото, се создава кога субатомските честички на Сонцето се канализираат во атмосферата со помош на магнетното поле на Земјата.