Убавина и Здравје (44)

После празниците, како да се вратите во форма?

Детоксикација и губење на тежина се двата поими кои се најмногу пребарувани на веб страните, веднаш после новогодишните празници. Нашето тело апсорбира премногу храна од вообичаено, затоа време е да се вратиме во нормала.

Како да се заштитите од студот?

Ветрот има најголемо штетно влијание. Од ветрот кожата се суши и пука, а најзагрозени се усните, рацете и очната зона. За да ви биди кожата здрава и сјајна потребна е посебна нега.

Намирници кои го забрзуваат учењето и памтењето

Преку паметен избор на храната што ја консумирате, можете да го подобрите функционирањето на мозокот.

1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА

Денес е 1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА. За да се заштитите од оваа болест, најважно е да бидете добро информирани.

4 совети за нега на виткана коса

 Драги дами, ако и Вие сте една од оние среќнички  кои имаат виктана коса сакаме да ви понудиме неколку совети како да ја негувате вашата коса и како со гордост да ја носите вашата фризура во овие ладни темератури.

Храна која треба да ја внесувате доколку сакате да го забрзате растот на Вашата коса

Долгата коса е цел којашто многу жени сакаат да ја постигнат. Комбинирањето на одредени шампони, маски, и останати препарати, заедно со Вашата исхрана може да помогне за побрзо раастење на косата.

Сакате здрави заби? –Ова се најдобрите намирници кои треба да ги конзуммирате

Кога станува збор за Вашето дентално здравје, покрај конецот и пастата за заби, многу е важно да им се придаде значење и на намирниците кои ги регенерираат забите.