Пешачењето е најдобар начин за зачувување на здравјето и ослободување од вишокот килограми. Но, најчесто наоѓаме изговори дека немаме доволно време за долга прошетка во текот на денот па затоа еве неколку совети како да пешачите, а тоа да не ви го наруши текот на испланираниот ден:

 

Симнете се од автобусот неколку станици пред замислената дестинација

Паркирајте го вашето возило подалеку од маркетот или шопинг центарот

Пешачете до вашето работно место

Наместо да нарачате храна, тргнете пешки кон ресторанот

Наместо да го чекате лифтот, качете се по скалите

Прошетајте го кучето (доколку го имате)

Leave a comment