Артист вешто ги користи предметите од секојдневието за да создава креативни модни илустрации.

За Едгар Артис од Ерменија шпагетите, бонбоните и чоколадото не се само вкусна храна, туку и средства за да создава впечатливи модни креации. Едгар ги надополнува своите цртежи со различни предмети за да создаде фустани инспирирани од високата мода, а често создава и модни скици со сечење на илустрациите.

Благодарение на неговата работа, Артис досега го следат повеќе од 200 илјади обожаватели на Instagram. Прошетајте низ неговите дела:

           

           

           


                 

            

                           

643 comments

Leave a comment